Øster Søgade 32

Øster Søgade 32

Facaderestaureringen af den trefløjede etageejendom ved Sortedams Sø er en hyldest til autenticiteten og en forpligtelse til at bevare kulturarven intakt. Tegnet og opført i 1884 af arkitekt Alfred Råvad står ejendommen som et vidnesbyrd om Københavns udvikling efter voldenes sløjfning midt i det 19. århundrede.

Vores tilgang var en respekt for originale materialer og traditionelle håndværksteknikker. Altandøre, altangelændere og sålbænke af støbejern blev nænsomt og omhyggeligt restaureret ved brug af de samme teknikker og materialer, der blev anvendt ved deres første opførelse.

De dobbelte døre med franske altaner, der udgør karakteren af facaden, blev omhyggeligt restaureret ved at afslibe, erstatte dårlige dele med nyt træ og udskifte knækkede ruder med trukket glas. Rammer og karme blev omhyggeligt afrenset og malet med 3 lag linoliemaling, grøn udvendigt og hvid indvendig.

Særlig opmærksomhed blev rettet mod de mange dekorative elementer i tidlig beton på facaden. Istandsættelsen af disse elementer blev udført med omhu, hvor overfladerne blev forseglet, nedbrydningen blev standset, og der blev lagt vægt på at bevare dem, så de kan vidne om fortidens kreativitet i mange år

Øster Søgade 32

Bygherre:
EF Øster Søgade 32 m.fl.

Øvrige parter:
Malerfirmaet Hvidtfeldt & Hansen
Aaberg & Pilgaard ApS

Øster Søgade 32
Øster Søgade 32
Øster Søgade 32
Øster Søgade 32
Øster Søgade 32
Øster Søgade 32 vinduesrenovering